Idenity Graphic
home
onze bezigheden
kalender
onze tuin: Op de Bult
contact
Onze paardjes
en de andere
beesten

Onze paardjes

Even voorstellen (met dank aan Sanne voor de foto's):

Tovatsj,
ruin,
Arabisch Volbloed,
roodvos,
geboren april 1990,
sinds 1996 bij ons.
Veel PNH met hem gedaan, ben nu met Level 3 oefeningen bezig.

Kaya,
merrie,
tja, wij noemen haar een IJsWalker omdat
haar moeder een IJslander is en haar vader Tennessee Walker.
Zij is zwart voor het gemak, met een dun-factor er in voor de kleurtjesfanaten.
Ze is geboren in juli 1996 en
sinds oktober 2001 bij ons.

Dan hebben we nog vier IJslandse pensiongasten:
Ayla (wildkleur bruin),
List (schimmel) en
Stássa (spreek uit Stausa, wildkleur zwart) met haar veulen (bij ons geboren op 5 mei jl),
Kímni (nog onbekend wat haar kleur gaat worden, ze is nu een toverbal maar zou zilverappel kunnen worden)

Een aardige familie zo.

Ze hebben met hun zessen een ha. weiland met een (drink)poel, een zandpaddock (bak, 35x18) en een loopstal ter beschikking. De loopstal wordt in de winter als potstal opgestrooid, een dikke warme laag op de bodem dus. De stal heeft een grote overkapping aan de voorkant, zodat de paarden voor de stal ook droog staan. Om beurten liggen ze, soms in paren, binnen te slapen als het slecht weer is.

Favoriete paardenlinks: NVVR en Berberpaarden.nl

...en de rest van de beestenboel

Koos is een grijze roodstaart papegaai. Hij is een tweedehandsje, bij ons gekomen toen hij ongeveer 8 jaar was (kan ook 15 zijn) en ongeveer 17 jaar bij ons. Hij woont nogal vrij in een flinke kooi die altijd open staat. In de eigenlijke deuropening hebben we een kattenbak gefabriceerd, die hij al eerder zelf in beslag had genomen. Papegaaien broeden in holle bomen en hij vindt dit daarop lijken denk ik ;-)

Gizmo is geboren in 1994 op een boerderij waar ontelbare katten in het wild leefden. Alles was ziek en zat onder de wormen en vlooien. Ik vond haar als kitten onder een caravan, ze was hoogstens een week of 8. Ze was toen doodziek en we hebben haar met spuitjes water/melk in leven gehouden en opgelapt. Dat heeft zich nog eens herhaald, twee keer was ze op een haar na dood.
Ze is heel aanhankelijk, kan oorverdovend hard spinnen en werrpt zich tegen je aan als ze je tegenkomt. Haar liefste bezigheden: op safari in de tuin en slapen op zolder.

Madonna heeft een Birmese moeder, die is vreemdgegaan met de zwart-witte kater van de buren. Zij is bij ons gekomen gelijk met haar broer, Radja, toen ze 4 maanden waren. Ze zijn net als Gizmo geboren in '94. Radja is helaas in september 2003, tijdens onze vakantie in IJsland, doodgereden...
Madonna is ook heel aanhankelijk, maar eenkenniger dan Gizmo. Ze kan vreselijk schreeuwen (vandaar haar naam) en is altijd waar wij zijn.
Toen wij een paar dagen in Drenthe woonden, is ze ontsnapt. Ze is 4 weken zoek geweest - een koude, natte oktobermaand lang. Een boer in de buurt reageerde op onze verspreidde poster en belde dat hij dacht onze kat gezien te hebebn in zijn bietenland, ze schoot 2x voor zijn trekker langs. Ik naar het bietenland, riep haar naam en ze yelde meteen terug. Ik dacht nog even dat ik me vergiste, maar ik bleef roepen en zij bleef terugroepen en terwijl liep ze op mijn stem af. Ik kon haar zo pakken en ze is 3 weken lang niet van mijn zijde geweken. Toen ging ze weer gewoon haar gang: ze heeft altijd de voorkeur gegeven aan Sanne en ze sliep dus weer gewoon bij Sanne.

Murdoch is een Rhodesian Ridgeback geboren in 1998 en bij ons gekomen toen hij 4 maanden was. Murdoch heet naar de gek in The A-team - hij is net zo gek. Zijn grootste liefhebberij is op je schoot liggen en eten jatten... Of beter gezegd: hij denkt volgens mij dat wij het niet meer hoeven als we het laten liggen en ja, dan kan hij het toch gerust opeten? Verbazingwekkend dat hij nog steeds slank en gespierd is...
Hij gaat weleens mee met rijden, blijft altijd keurig in de buurt maar het moet niet te lang duren. Als hij moe wordt dan gaat-ie naar huis. Drie kwartier gaat nog, maar bij een rit van 2 uur ben je hem onherroepelijk kwijt.
Ook hij is enorm aanhankelijk, als ik even boodschappen ben gaan doen en ik kom thuis na 3 kwartier, dan doet-ie net of ik 3 weken weg ben geweest ;-)

Omhoog

-----------------------x
Stuur een e-card
|
x