Idenity Graphic
home
onze bezigheden
kalender
onze tuin: Op de Bult
contact
Direct naar de foto's

Italië 2005 – naar Sanne in Toscane

Hartje zomer 2005. Sanne krijgt op dinsdag een telefoontje van Vacansoleil, waar ze gesolliciteerd heeft voor vakantiewerk: of ze op vrijdag kan beginnen op een camping in Toscane? Lastig - donderdag moet ze rijexamen doen en nog een tentamen, daarna is ze vrij. Okee, dan vrijdag weg.

Ze slaagt voor het rijexamen en rijdt zichzelf op 1 juli in de Landcruiser naar Schiphol, pakt het vliegtuig naar Rome en vandaar de trein naar Grosseto, tussen Pisa en Rome aan de kust. In Grosseto wordt ze opgehaald voor de laatste 20 km naar de camping aan de kust, tussen Marina di Grosseto en het mooie, zeer levendige stadje Castiglione. Zaterdag begint haar job, die duurt tot 1 september.

Op 4 augustus vertrekken wij richting Toscane om een weekje bij Sanne te logeren. We rijden niet de snelste route over Basel, maar kiezen wat meer oostelijk door Zwitserland. We overnachten in ons iglotentje op een camping in Brunnen aan de rand van het Vierwoudstedenmeer. Wat een prachtlocatie! Zeer gemakkelijke, vriendelijke mensen, lekkere camping, niet zo groot en strak en formeel, heerlijk.
De tweede reisdag kiezen we voor de Gothard-pas in plaats van tunnel, mooie bergen en vergezichten. We laten de voorgenomen koffie bovenop de pas voor wat hij is, vanwege busladingen toeristen.

Ook in Italië kiezen we niet de korste route Milano - Genova - Livorno - Rome (langs de kust) maar rijden door het binnenland via Sienna en Poggibonsi, in de hoop dan in het binnenland te ontdekken waarom mensen nou zo wildenthousiast kunnen zijn over Italië. Mmmmm.... Verkeerde keuze. Honderden kilometers weg waren opzijgelegd voor de aanleg van een soort HSL naast de weg. Overal maximum snelheid 50-90 kilometer, maar dat zou levensgevaarlijk zijn geweest. Alle Italianen rijden tussen de 120 en 160 daar, dus we hebben ons maar met de stroom mee laten drijven. We drijven zo de hele Po vlakte uit en naar het zuiden. We zien geen mooie landschappen, maar slechts grote vlakten graanstoppel en industrie.

Bij Grosseto aangekomen nemen we de weg naar de kust (nog steeds zo vlak als de noordoostpolder), buigen af naar het noorden en rijden door enorme pijnboombossen: de Maremma. Na een paar km kaarsrechte weg zien we grote reclameborden, vlaggen, poort, zebrapad - Camping Le Marze.
We maken kennis met Beverly Hills - het aparte campinggedeelte waar het personeel woont - en met Sannes directe collega's, een echt leuk team jonge mensen: Nederlandse, maar ook Engelse, Australische en Zweedse nationaliteiten.

We kijken ons ogen uit in het nabije dorpje Castiglione, waar de winkels dagelijks tot 24 uur open zijn, bivakkeren af en toe een uurtje op het strand, rijden heel wat af in de omgeving, wandelen door stadjes, gaan met Sanne naar Sienna en naar Rome en verbazen ons over de herrie die de cicaden in de prachtige hoge pijnbomen maken. Jan meet 72 tot 80 decibel.

Sanne heeft het uitstekend naar haar zin, zie ook haar eigen site www.supersanne.nl, uiteraard onder 'Italië'.

Naar de foto's, klik hier

Omhoog

-----------------------x
Stuur een e-card
|
x
Vierwoudstedenmeer
Toscaans landschap
Pitiglione
Cicade